Ingrediënten (4 personen)

  • 400gr rijst (bomba of lange korrel)
  • 1gr saffraan
  • 4 teentjes knoflook
  • 400gr kip
  • 4 gepelde tomaten
  • 1 liter kipbouillon
  • 320gr mosselen
  • 160gr venusschelp
  • 200gr inktvisring
  • 8 kleine kippenboutjes
  • 1 rode paprika
  • 80gr fijngesneden peterselie
  • 80gr erwten
  • 4 gamba’s (min. 16/20)
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • kippenkruiden

Paella thuis gemaakt!

Bak de Gamba’s in olijfolie en neem ze terug uit de pan.

Bewaar ze in een potje in zilverpapier.

Bak de kip en kippenboutjes (bestrooi met kippenkruiden) en neem terug uit de pan.

Snij de paprika en bak deze kort.

Laat de tomaten(saus), knoflook en kippenbouillon (of fond) sudderen in de pan.

Voeg de peterselie toe

Verdeel de rijst en overgiet deze met saffraan, laat nu 12 minuten doorkoken.

Maak een opening in het midden, voeg de mosselen toe en zet enkel je middenvuur aan.

Wacht tot de mosselen opengaan.

Voeg de venusschelpen toe en laat verder garen op een zacht vuur.

Als rijst gaar is voegen we de kip, kipboutjes, inktvis, paprika en erwten toe, meng alles even onder elkaar.

Afwerken met de gamba’s en in partjes gesneden citroen.

 

 

Smakelijk eten !

Nog vragen ?…contacteer ons.